fbpx

Fenntartható és emberközeli terek üveg felhasználásával

Az ENSZ az üveg nemzetközi éve programsorozatához csatlakozva mutatja be a legfrisseb hazai belsőépítészeti és designtrendeket a S/alon Budapest lakástrend-kiállítás szeptember 23. és 25. között.

Az üvegművek páratlan térszervező erejével foglalkozik az idei S/alon Budapest lakástrend-kiállítás, kiemelt szakmai együttműködő partnerségben a Bohus–Lugossy Alapítvánnyal, az üveg éve hivatalos magyarországi szervezőpartnerével. Összesen tizennégy művész és dizájner egyedi, teljesen üveg vagy üveg felhasználásával készült alkotásait mutatják be a Budapest Arénában. A kiállításon részt vevő Kohut-Görömbei Luca üvegtervező művész a kortárs dizájn területén használja fel az újrahasznosított üveget: Tücsökzene névre hallgató tálalókészlete összese kilenc elegáns darabból áll, amely a balatonszemesi Kistücsök étterem törött, csorbult tálalóinak felhasználásával készült.

A kiállításon továbbá Telegdi Balázs, Majoros Áron, Borbás Dorka, Lukácsi László, Darabos Anita és Borkovics Péter képzőművészek munkáit tekithetik meg a látogatók. Az üvegdizájn területét Szentgyörgyi Szandra, Edőcs Márta, a Manooi, Kohut-Görömbei Luca, Csala Zsuzsa, Soltész Melinda, Koós Daniella és Zala Zsófia képviselik az eseményen.

Lukácsi László nemzetközileg elismert üvegszobrász külön erre az alkalomra készít egy új alkotást, amely Magyarországon egyetlen alkalommal, a lakástrend-kiállításon lesz látható.

Nyitókép: S/alon Budapest lakástrend-kiállítás. Forrás: Mitte Communications

A rovat további cikkei