Az alkotásokkal arra ösztönzik a látogatókat, hogy legalább harminc percet töltsenek el (ülve, állva vagy akár jógamatracon) a különböző műtárgyak, digitális munkák és fényinstallációk által bevilágított kiállítóteremben, melyben egy egészen új érzékeléssel találkozhatnak a fény és a színek világában. A kiállító művészek között megtalálható Weiler Péter, Lonovics Zoltán, Esse Bánki Ákos vagy épp Baksai József. A tárlat kurátora Bacsak Júlia művészettörténész. Az érdeklődők július 1-ig barangolhatnak a kiállításban, amely 2020 óta a MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont professzionális kiállítótere.

Az érzékeink kulturálisan és társadalmilag is kódolva vannak. Ahhoz, hogy az érzékeinken túljussunk, a kulturális meghatározottságunkat is hátra kell hagyni. A kiállításon a különböző médiumú és technikájú kortárs alkotások segítségével a nézők nemcsak a fény gyógyító erejét tapasztalhatják meg, hanem olyan immerzív élményben részesülhetnek, mely új dimenziókat és értelmezéseket nyújt a fényművészet képi ábrázolásának.

„A fényművészeti alkotások segítségével új típusú kontextusok jelennek meg, ahol a minőségi lét(ezés) testi és lelki kérdései merülnek fel információs társadalmunk viszonyrendszerében. Hagyjuk, hogy átjárjon minket a fény nyugtató, harmonizáló, feszültségoldó, felemelő esszenciális ereje, és a fényjáték öntudatlan befogadásával a művészeti alkotásokra ne pusztán tárgyként, hanem élmények kiváltóiként tekintsünk” – áll az ajánlóban.

Nyitókép: Bordos László Zsolt: Lightforms. Forrás: GalleryMax