„Másfél évvel ezelőtt ismét sikerült kijutnunk Nashville-be, velünk volt Pál István Szalonna is. Vele az amerikai lemezrögzítési technikákat ismertettük meg, Jim Oblonnal, Paul Simon zenekarának gitárosa pedig három kalotaszegi hajnaliban játszik” − mondta Ferenczi György énekes, szájharmonikás.

Mint megjegyezte, Nashville az a város, ahol az akusztikus zenét a világon a legjobban rögzítik, a magyar népzenében pedig az akusztikus vonós muzsika a domináns. „Mi a woodstocki rock and rollból érkeztünk, onnan fedeztük fel saját kultúránkat, hiszen én is csak húszéves koromban voltam először táncházban. Jimi Hendrixtől érkezem és Kalotaszeg felé tartok”.

Kitért arra, hogy Jim Oblon telecasteres gitárost a nashville-i hangmérnök javasolta, szerencsére éppen ráért, és azonnal „levette” az elsőre nagyon nehéz kalotaszegi harmóniameneteket. Fellépése a lemezbemutató koncerten az utolsó pillanatig kétséges, de biztosan velük lesz a Fonóban a nashville-i Aaron Till bluegrass hegedűs és Szabó Attila a Csík Zenekarból.

„Több irányból is körbejárjuk, amit mi muzsikálunk: lesz népi hegedülés, Texas swing hegedülés, szájharmonikázás, gitározás” − tette hozzá Ferenczi György.

A zenész beszélt arról, hogy december 9-én mutatják be a Betyárjáték című koncertfilmet, amelyet Szomjas György rendezett. A mozi a Rackajam azonos című lemezének bemutatóján alapul, a film hangját szintén Amerikában keverték.