A megújult honlapon a 35 éven aluli fiatal művészek február 21-ig nyújthatják be pályázataikat a havonta 200 ezer forintos ösztöndíjra.

Meghirdette a Kozma Lajos kézműves-iparművészeti és a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjat a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

A Kozma Lajos kézműves-iparművészeti ösztöndíjat 1987-ben alapították azért, hogy segítséget nyújtsanak a 35 év alatti önálló művészi tevékenységet folytató, tehetséges kézműves-iparművészek pályakezdéséhez, alkotómunkájához, művészi fejlődéséhez. Az 1991-ben Pécsi József fotóművész, fényképészeti szakíró és szaktanár tiszteletére létrehozott fotóművészeti ösztöndíj célja, hogy segítse a fiatal fotóművészek, fotóriporterek és alkalmazott fotográfusok pályakezdését, szakmai fejlődését.

A két ösztöndíj egy éven át havi bruttó 200-200 ezer forintos összegű támogatást jelent, egy művész legfeljebb három alkalommal nyerheti el. Az ösztöndíjon túl mind a Pécsi-, mind a Kozma-ösztöndíjasok bemutatkozó kiállításon ismertethetik meg művészetüket a közönséggel.

Pályázat benyújtására jogosult az a 35 év alatti, azaz 1985. január 1-jét követően született fotóművész, fotóriporter, alkalmazott fotográfus, vagy az az 1983. január 1-jét követően született fotóművész, aki korábban egy, legfeljebb két alkalommal részesült Pécsi- vagy Kozma-ösztöndíjban. A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett szakértői kuratórium bírálja el.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. február 21.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a www.alkotomuveszet.hu felületen.