bori
Péterfy Bori
Forrás: Facebook

A Szeretlek mint Állat 8 nő (Parti Nóra, Péterfy Bori, Cseh Bori, Wahorn Matzaa, Tóth Orsi, Fátyol Hermina, Farkas Franciska, Lengyel Anikó) és egy férfi (akit sosem látunk) története. A negyvenes évei végén járó művész magán- és egzisztenciális válságon megy keresztül, nagy gonddal és sok energiával épített világa összeomlik.
Az epizódokból álló filmben a különböző női karakterek segítségével jobban megérthetjük a nők és férfiak látszólag sztereotípiás konfliktusait az idő, a hűség és az élet alapelvei kapcsán. Íme 8 érdekesség a Szeretlek mint Állat forgatásairól:

1. A filmet alkotó képek nagyrészt fejre erősített vagy szemüvegbe épített kamerával készültek, így gyakorlatilag csak a főhős szemszögéből látjuk a történetet, és a főhős egy pillanatra sem látszik.

2. A szokatlan formátumtól a képalkotás helyenként szédítő hatással bír, így a filmnek akár fizikai hatásai is lehetnek a nézőre.

3. Ez egy független film, amelyben nincs közvetlen állami támogatás.

4. A film nem kapott art besorolást, a korhatár besorolása pedig úgy 18+, hogy egyetlen erőszakos jelenet vagy direkt szexjelenet sincs benne.

5. A film irányított improvizációval készült, kb. száz óra nyersanyagból, négy éven keresztül.

6. A forgatási technológiák menet közben többször változtak, mire kialakult a végleges, az alkotó mondanivalójához leginkább illő formátum.

7. A forgatott anyag hetvenöt százaléka nem került bele a filmbe.

8. A filmben szereplő színésznők társalkotók is egyben, a rendező mellett maguk is alakították a történetet, a jeleneteket.