Angyalok és démonok

Színpad

A kommersz, ám rengeteg kultúrtörténeti utalást tartalmazó kalandregények szerzőjének könyveredetije ugyanis A Da Vinci-kód előtt játszódik, a filmesek azonban megfordították a dolgot, így az Angyalok és démonok-adaptáció cselekménye a már a nagyvászonról is ismert események után zajlik. Tehát a nagy reneszánsz festő képein elrejtett titkos utalások és a Jézus Krisztus családfájának tapasztalataival felvértezett szimbólumkutató, Robert Langdon professzor ezúttal Rómában veti magát a keresztény miszticizmus, az egyházi kegyhelyeken elrejtett nyomok és a négy őselem nyomába. 

Az ok persze most is egy rejtélyes gyilkosság (megölnek egy fizikust, és mellkasába borzalmas billogot égetnek), amit számos másik követ. A nyomok pedig arra utalnak, hogy ismét működésbe lépett egy több évszázados szövetség, az Illuminátusok tudós közössége, mely legfőbb ellenségének a katolikus egyházat tekinti, és ismét lecsapni készül. Ám a helyzet közel sem ilyen egyszerű: a pápaválasztás, egy időzített bomba és egy ismeretlen bérgyilkos bonyolítja... 

Brown eleve igen filmszerűen szervezi könyvei cselekményét, az élményt pedig tovább emelik az olyan színészek, mint Ewan McGregor, Stellan Skarsg?rd vagy Armin Mueller-Stahl, és még Tom Hanks is a korábbinál valamivel tolerálhatóbb frizurával jelentkezik. 

Angyalok és démonok
(Angels & Demons - színes amerikai thriller 140 p. 2009) (16)
Rendező: Ron Howard
Színész: Ayelet Zurer, Ewan McGregor, Stellan Skarsg?rd, Tom Hanks
Forgalmazza: InterCom