Czukor Show

Színpad


CzukorShow_sajto_02.jpg
 Czukor Show

Az eredetileg filmnek írt, majd finanszírozási nehézségek miatt színpadra adaptált történet most elnyerte tervezett formáját, de az alkotók sajnos nem tudták maradéktalanul kiaknázni a médium adta lehetőségeket. Dömötör Tamás rendező feszesre fogja a képmesélést, és frappáns tempóban mutatja be a szereplőket, de a Mónika-típusú show-ba ágyazott tragédia sajnos egy idő után elvész a tévéesztétika útvesztőjében.

A Czukor Show valójában Füst Milán Boldogtalanok című színművének aktualizálása, egy úgynevezett kibeszélőműsor díszletei közé helyezve, ahol nemcsak a meghívottak nyomorúságán csodálkozhat és mulathat a néző, de a műsor és általában a bulvármédia kulisszái mögé is bepillanthat. A címszereplő házigazdát alakító Czukor Balázs (1, Az úr elköszön) flegma rutinnal hozza a figurát, így a játék oroszlánrésze a többi karakteres szereplőre hárul, s ők teljesítenek is rendesen. Anger Zsolt, Vasvári Emese, Szabados Mihály, Csonka Szilvia és Péter Kata nem hagy ki ziccert, Árpa Attila pedig meglepően erős a gátlástalan producer szerepében. A bibi csak annyi, hogy a Czukor Show a végső csattanó ellenére sem nyújt maradéktalan filmélményt, mert a kerettörténetet leszámítva tulajdonképpen tévéműsort nézünk.

Ha kereskedelmi nyúzóműsorokban mostantól nem is láthatjuk közemberek nyilvános megalázását, szerencsére itt van nekünk ez a film, mely emlékeztet a magyar televíziózás legsetétebb esztendeire. 

 
Czukor Show
(színes magyar szatíra 88 p. 2010) (16)
 
Rendező: Dömötör Tamás
Színész: Anger Zsolt, Árpa Attila, Czukor Balázs, Péter Kata, Csonka Szilvia
Forgalmazza: HungariCom