Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét

Színpad

Három évvel a nagy Las Vegas-i kaszinórablás után a bosszúszomjas tulaj, Terry Benedict végre rátalál hőseinkre és kamatostól követeli vissza pénzét, amiből sajnos már csak kevés maradt. Így aztán a válogatott csapat, akiket Amerikában már túl jól ismernek, kénytelen áttenni székhelyét a jó öreg Európába. Csakhogy bármilyen profik is, hamar bajba kerülnek, mivel a nyomukban jár egy csinos és ravasz Europol-ügynöknő, valamint egy bizonyítási vágytól fűtött francia mestertolvaj, és még valaki, aki a távolból manipulál minden szereplőt.

Az első filmhez képest főleg annyi a változás, hogy van két új szereplő - Catherine Zeta-Jones, Vincent Cassel (Gyűlölet, Bíbor folyók) -, és sokak örömére nagyobb szerepet kap Brad Pitt karaktere, a vagány Rusty Ryan. De nagyobb hangsúly esik a stílusra is, amiben láthatóan a nem csak rendezőként, de íróként, operatőrként és vágóként is bedolgozó Soderbergh nagyon otthon van, vagyis az Ocean's Twelve még lazább, még pengébb, mint az előző darab.

Kevés olyan akciófilm van, ahol sokkal szórakoztatóbb a szereplők apró gesztusait figyelni, mint magát az akciót, de ez egy ilyen film. Bár igaz, ami igaz, vannak a történetben kisebb-nagyobb lukak, következetlenségek, amikről a moziból kifelé jövet lehet vitatkozni: honnan tudták meg a széf kombinációját, miért nem tiltotta le a mobilját, hogy derült ki, hogy hamis az aláírás stb. - de mindez pont arra jó, hogy tovább stimulálja moziélményünket.