Szigorúan piszkos ügyek 3.

Színpad

Kettejük jelenlétének hiányától szenvedhettünk ugyanis a második részben, hiszen ott az első részhez képest visszaugrottunk az időben, és az általuk az első epizódban alakított karakterek (Ming és Yan) ifjúkori kiadását nem ők alakították.

Most azonban visszatérünk az első részhez, annak folytatását-kiteljesítését kapjuk. Vagyis aki fel akar kicsit készülni a harmadik rész befogadására, az első részt ismételje otthon át (DVD-n megjelent), mert annak trükkös története bonyolódik itt tovább.

A harmadik rész két szálon halad. Az egyik Yan (Tony Leung) halála előtt fél évvel játszódik - ennek köszönhető, hogy három olyan sztárt is újra láthatunk, aki az első részben már távozott a másvilágra. E történetrészből megtudhatunk kedves és romantikus részleteket Yan és pszichológusnőjének kapcsolatáról, amit a trilógia hívei bizonnyal örömmel fogadnak majd.

A másik szálon pedig Ming (Andy Lau) sorsát követhetjük Yan halála után 10 hónappal, amint karrierjét, magánéletét és személyiségét egyaránt a teljes széthullás fenyegeti. Az első részben megkezdett skizofrénia motívuma itt rendkívüli magasságokba jut, mivel Ming annyira szeretné magáról elhitetni és elhinni, hogy valójában ő a "jófiú", hogy néha már azt képzeli, hogy ő valójában Yan...

A harmadik rész meglepő módon magas színvonalon teljesíti ki az első rész történetét. Sok újítás ugyan nincs benne, de akinek bejött az első rész, az a befejezéssel is elégedett lesz, mert egy-két meglepetés még e harmadik epizódra is maradt.