Az utolsó gyémántrablás

Színpad

Brett Ratner rendező (Csúcsformában, A vörös sárkány) szokatlan módját választotta a feszültségkeltésnek, hiszen ebben a sztárparádéval ékesített akció-thrillerben a legnagyobb feszkó a Max kedvesét alakító Lola (Salma Hayek - Desperado, Frida) bikinijén jelentkezik, hőseink nyugodtan pöfékelik szivarjukat és szopogatják a koktélokat. Laza, ártalmatlan tolvajfilmhez van tehát szerencsénk, melynek alaphelyzete a rendezői koncepcióval összhangban tulajdonképpen romantikus vígjátéki, hiszen Max és Lola korkedvezménnyel nyugdíjazza magát, azért utaznak tehát a Bahamákra, hogy életük hátralévő éveit legszemélyesebb ékszereik birizgálásával töltsék.

Lloyd azonban, aki hét keserves éve próbálja lefülelni a rablópárost, nem nézi jó szemmel az önkéntes visszavonulást, ő is a luxusszigetre utazik hát, hogy egy bogarat elültessen Max fülében: hamarosan a világ legnagyobb gyémántját szállító óceánjáró horgonyoz le hőseink szomszédságában. Az időközben konyhatündérré avanzsáló Lola természetesen nem örül a hírnek, csakhogy őszülő mellszőrzetű szerelme - a menthetetlen visszaeső Max - felépít egy tökéletes alibit biztosító, szigorúan egyszemélyes rablási tervet.

Nem nehéz kitalálni, hogy kisebb izgalmak után sikerül ellopni a gyémántot, a háttérben ökörködő Lloyd azonban még tartogat meglepetéseket. Aki szívesen lapozgatja a pletykalapok sztárleső üdülési rovatát, az most is kiválóan fog szórakozni, de a kókuszdiónál keményebb dologra ne számítson senki!