fbpx

Francia nosztalgia az Örökmozgóban

eletemszerelme
Nicholas Cuche: Életem szerelme

A május 11-étől zajló ?nosztalgia? még három napon át folytatódik: május 13-án a Casablanca hadművelet című filmet láthatja a közönség. A főszereplő Saadi, aki rosszkor volt rossz helyen, s az arabokkal szemben élő előítéletek fényében azonnal bűnrészesnek találják az ENSZ-főtitkár elrablásában. További bonyodalmak után pedig egy terroristasejt beépített vezetőjeként kell megállnia helyét.

Szerdán, május 14-én este két francia filmet is vetítenek az Örökmozgóban: az első éjszaka néhány óra alatt játszódik, amely során szinte a valós időt érzékeli a néző, miközben egy egyéjszakás kaland történetét ismeri meg. A Gyermekeink pedig egy házasság és gyermekvállalás előtt élő férfi nevelőjéhez kötődő függő viszonyáról mesél.

A válogatás utolsó darabját május 15-én láthatja a közönség: ez pedig Nicholas Cuche rendezése, az Életem szerelme című könnyed vígjáték. A történet főszereplője Julien Monnier, a harmincas éveiben járó párterapeuta, aki minden, vele kapcsolatba lépő lányra szerencsétlenséget hoz. Így jár Joannával is, de a lány megérti: a bosszantó kellemetlenségek ellenére, vagy éppen azok hozományaként, megtalálta az igazi szerelmet és a sikerhez vezető utat a karrierjében.

A Francia Filmtavaszt idén harmadik alkalommal rendezték meg hazánkban április 18-tól 21-ig: a fesztiválhoz 21 város 25 helyszínnel csatlakozott. A program célja, hogy a tavasz színes gazdagságát, szépségét belopják a mozitermekbe, ahol e kivételes filmek által, franciás hangulat, önfeledt és igényes szórakozás várja a nézőket ? írták a szervezők. A filmtavaszon bemutatott kilenc új és egy korábbi francia film közül május 11. és 15. között nyolc alkotást láthat a közönség az Örökmozgóban.

A rovat további cikkei