fbpx

Jön az új évad!

csakszinhaz1

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint a Megafilm Service hat epizódból álló sorozata március 3-tól heti rendszerességgel, szombat esténként 19 óra 30 perctől lesz látható. A dramedy műfajú sorozat harmadik évadában a történet folytatódik, megszületik a színésznő, Alinda (Schell Judit) és a rendező, Barna (Csányi Sándor) közös gyermeke. Nem kevés fejtörést okoz a párnak, hogyan egyeztessék össze a szülői teendőket a színházi élettel. Dénes (Szervét Tibor) és Petra (Szávai Viktória) kapcsolata tovább bonyolódik, mikor felbukkan egy titokzatos koreográfus, akiért Dénes tűzbe tenné a kezét. Petra gyanakszik, hogy Miklós (Mészáros Béla) nem egyenes vele a színházat illetően. Pápai Timi (Dobó Kata) a színház új primadonnája egy szerelmi csalódás után próbál talpra állni és minden eszközt megragad, hogy a sajtó előtt jó képet fessen magáról. A sorozat harmadik évadában olyan színészekkel bővült a csapat, mint Bánsági Ildikó, Mohai Tamás, Osváth Judit vagy Kamarás Iván. A produkció vezető írója továbbra is Divinyi Réka, forgatókönyvírója és kreatív producere Goda Krisztina, operatőre Babos Tamás, vágója Mezei Áron volt.

csakszinhaz2

Goda Krisztina az MTI-nek elmondta: az előző évadok két történetszálát folytatják, az Alinda?Barna- és a Dénes?Petra-szálat, emellett behoztak egy újat is, amelynek Samu, Pápai Timi és Zita (Mohai Tamás, Dobó Kata és Osváth Judit) a három szereplője. Ez a harmadik szál két nő története, Timi, az ismert színésznő és az asszisztense, Zita viszonyának alakulása. A forgatókönyvíró elmondta: a sorozatban inkább a női szemszöget képviselik. ?Minden évadban fontos volt számunkra, hogy tudjuk, egy-egy szálnak nálunk ki a főszereplője és végig a nők voltak a fontosak. Az új szálnál Zita az? ? jegyezte meg. Mint mondta, a harmadik évad története nem épül szorosan az előzményekre, úgy is érthető, ha valaki a korábbi epizódokat nem látta. A miniszériák előnye, hogy az epizódok és az évadok is megállják önállóan a helyüket ? tette hozzá. Goda Krisztina közlése szerint a harmadik évad is hat 52 perces epizódból áll, amelyeknek rendezői ? ahogy az előző évadnak is ? Miklauzic Bence és Orosz Dénes. Minden részben van olyan jelenet, amelyiket Miklauzic Bence és olyan is, amelyet Orosz Dénes rendezett. A harmadik évad is egy előadás, Shakespeare Szentivánéji álom című darabja elkészülésének történetét mutatja be, a próbák időszakát öleli fel. A forgatás nyáron zajlott a Thália Színházban és néhány külső helyszínen. A színházi világ hiteles megjelenítéséről elmondta: van színházi tapasztalatuk, tehát alapvetően az életből merítettek, de a műfajnak megfelelően sűrítve mutatják be azokat a komikus és drámai helyzeteket, amelyek egy színházban előfordulhatnak. Egy derűs, szerethető közeget mutatnak be, amelyben van számos nehéz konfliktus és jópár komikus helyzet.

 

Goda Krisztina elmondta: a sorozat alapvetően a becsvágy, a hiúság témájával foglalkozik, a művészet, az alkotás fontosságáról szól, a színészi-művészi létből fakadó kérdéseket járja körül. ?Az eddigi évadok népszerűsége azt bizonyítja, hogy erre van közönségigény? ? tette hozzá. A sorozat producere Kálomista Gábor, a line producer Helmeczy Dorottya. A díszlet- és látványtervező Klimó Péter, az arculat és a főcím Gergely Dorka munkája. A zeneszerző Madarász Gábor. A sorozat főcímdalát az eMeRTon-díjas énekesnő, NIKA (Veres Mónika) énekli.

 

Forrás: MTI

A rovat további cikkei