fbpx

Film készül Radics Béla rocklegendáról

Várhatóan októberben mutatják be A Radics – A megátkozott ember címmel készülő zenés életrajzi filmet, amely Radics Béláról, a fiatalon – negyven évvel ezelőtt, harminchat éves korában – elhunyt rocklegendáról szól.

A film gyerekkorától haláláig kíséri végig Radics életét, zenei pályafutását.

Klacsán Gábor rendező a Magyar Hírlap újságírójának elmondta: „Zenés életrajzi filmről van szó, amelyben másképp keverednek a dokumentumfilmes és játékfilmes elemek, mint szokásos, és más filmes műfajok is jelen lesznek. Látjuk úttörő-tehetségkutató versenyen, amelyet megnyert, követjük, ahogy megismeri az angolszász zenét, a Shadowst, a Creamet, később Jimi Hendrixet, ezeket a zenéket a kezdeti időkben tűpontosan játszotta, mielőtt saját számokat írt. Bemutatjuk a stúdiómunkát, és négy koncertet – amelyen négy különböző együttesével, az Atlantisszal, a Sakk-Matt-tal, a Taurussal és a Tűzkerékkel játszott – reprodukálunk a filmben.”

A kisfiú Radicsot Stépán-Kovács András játssza, a felnőtt Radics Rák Zoltán lesz, az apja Trill Zsolt, az anyja Zsurzs Kati. Som Lajost Király Attila személyesíti meg, Fenyvesi elvtárs bőrébe Bede-Fazekas Szabolcs bújik. De számos magyar zenész is felbukkan a filmben: Vilmányi Gábor, Vörös István, Rudán Joe, Mátyás Attila, Hrutka Róbert, Tiszai Vivien és sokan mások.

Nyitókép: Fortepan/Urbán Tamás

A rovat további cikkei