fbpx

Film készül Závada Pál regényéből

A Természetes fény című regényt Nagy Dénes viszi filmre.

A második világháborúban a fronton harcoló alakulatok mellett csaknem százezer magyar katona teljesített szolgálatot a keleti front mögött megszállt területeken. A Természetes fény a megszállt Szovjetunió területén játszódik, egy kiismerhetetlen, mocsaras erdőségben. A történet egy magyar honvéd gyalogos egységet követ, amely a vidéket járva, eldugott orosz falvakban szovjet partizánokat keres. A Természetes fény ennek az egységnek a mindennapjait mutatja be az alhadnagy, Semetka István szemszögén keresztül, aki parancsnokának váratlan halála miatt súlyos terhet kap a vállára.

Fotó: Dobos Tamás

A forgatókönyvet is Nagy Dénes írta, aki Lágy eső című rövidfilmjével szerepelt a cannes-i filmfesztivál Rendezők Kéthete programjában, Másik Magyarország – Töredékek egy falu hétköznapjaiból című, Bukta Imréről szóló portréfilmjéért pedig elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját.

A film operatőre Dobos Tamás (Genezis, Apaföld), látványtervezője Ágh Márton (Tiszta szívvel, Jupiter holdja, Tegnap) lesz.

A film Magyarországon és Lettország Oroszországgal határos keleti tájain forog, magyar és lett amatőr szereplőkkel, és a tervek szerint 2021 őszén lesz látható a mozikban.

Nyitókép forrása: campfilm.eu

A rovat további cikkei