let
A létezés eufóriája

Dokumentumfilm kategóriában láthatja a közönség Szabó Réka A létezés eufóriája című alkotását, valamint Bársony Katalin Csillagfény távolság című filmjét, amelynek Szarajevóban lesz a világpremierje is. Rövidfilm kategóriában is két magyar produkciót vetítenek le a boszniai fővárosban: Tóth Luca Lidérc úr és Andrasev Nadja Symbiosis című filmje került be a válogatásba. A diákfilmek között Moldovai Katalin Ahogy eddig című diplomafilmjét és Gyulai Panni Broken Things című animációját tekinthetik meg az érdeklődők.

00116886
Symbiosis

A szarajevói fesztiválon mintegy kétszáz alkotást mutatnak be az utóbbi egy év filmterméséből, a hangsúly ezúttal is a térség, a volt Jugoszlávia tagországainak filmművészetén lesz, de érkeznek filmek Albániából, Örményországból, Ausztriából, Azerbajdzsánból, Ciprusról, Görögországból, Magyarországról, Máltáról és Törökországból is.

A Talents Sarajevo programban idén 64 filmes vehet részt, köztük Kovács István rendező, Lányi Zsófia forgatókönyvíró, Nagy Botond operatőr, Felszeghy Ádám producer és Erkel Bálint rendező.

A filmfesztivál kísérőrendezvényeként gyerekprogramokat és kerekasztal-beszélgetéseket is szerveznek.