Például Szász János A Hentes, a Kurva és a Félszemű című filmje, Poór István Wass Albert azonos című regényén alapuló, A funtinelli boszorkány című alkotása, Goda Krisztina BÚÉK, Szilágy Zsófia az Egy nap vagy Nemes Jeles László Napszállta című filmje.

Idén először a televíziós sorozatok is bekerültek a filmhét kínálatába. A televíziós forgalmazású filmek – tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film és televíziós sorozatok – ingyenesen, a mozifilmek pedig kedvezményes, 500 forintos áron tekinthetők meg.

Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera az az öt művész, akinek pályáját a Magyar Filmakadémia Egyesület idén először életműdíjjal méltatja. Az ünnepélyes díjátadóra az 5. Magyar Filmhét nyitóeseményén, április 22-én a kerül sor a Corvin Moziban. Az öt életműdíj átadása után az est zárásaként a Camerimage operatőri fesztiválon nagy sikerrel bemutatott, Fényképezte Zsigmond Vilmos című portréfilmet láthatja majd a közönség.

A jegyelővétel április 15-én kezdődik. Az részletes program a www.filmhet.hu oldalon érhető el.

Nyitókép: Egy nap