Bemutatkozik a magyar filmművészet új hulláma, illetve visszatekintést nyújt a Belgiumban kevésbé ismert magyar filmipar történetébe is. A fesztiválra meghívást kaptak a filmrendezők is: Szász Attila az Örök tél, Zsigmond Dezső a Sátán fattya, Sopsits Árpád pedig A martfűi rém vetítésén vesz részt. A vetítéseket követően a közönségnek lehetősége lesz a rendezőkkel beszélgetni.

037
A martfűi rém

Az október 16-ai napon a World Soundtruck Awards, a fesztivál filmzenéket jutalmazó díjának átadóünnepsége előtt levetítik Bogdán Árpád Genezis című filmjét szintén a rendező jelenlétében. A program magyar fókuszában szerepel Jancsó Miklós Szegénylegények című filmdrámája mellett a rendező Csillagosok, katonák, Fényes Szelek, Sirokkó és Még kér a nép című alkotásai. Bemutatják Bánovits Ottó Sötét kamra című thrillerét, Enyedi Ildikó Az én XX. századom című játékfilmjét, Mészáros Márta Aurora Borealis – Északi fény című alkotását, Antal Nimród A Viszkis című akciófilmjét és Mészáros Ujj Károly X: A rendszerből törölve című thrillerét.

Genezis_CsehAnnaMarie_masolata
Genezis

A rövidfilmek válogatásában szerepel Szentpéteri Áron Láthatatlanul, Kis Hajni Last Call és Tóth Barnabás Susotázs című alkotása, valamint bemutatják Traub Viktória Sellők és Rinocéroszok című animációs filmjét is.

További információ ITT található.

Nyitókép: Aurora Borealis