about-endlessness-2019-001-man-woman-bar-mirror_0
About Endlessness

Az Arany Oroszlán-díjért versengő 21 filmalkotás között lesz Todd Phillips Jokere, Roy Andersson About Endlessness című drámája, Olivier Assayas thrillere, a Wasp Network, Haifa al-Manszúr szaúdi filmrendező The Perfect Candidate című filmje és Shannon Murphy Babyteeth című alkotása. A Netflix idén Noah Baumbach Marriage Story című drámájával és Steven Soderbergh The Laundromat című thrillerjével vesz részt a fesztiválon.

A fesztivál nyitófilmje, Kore-eda Hirokazu japán filmrendező La Vérité című alkotása Catherine Deneuve, Juliette Binoche és Ethan Hawke főszereplésével készült és a velencei mustrán lesz a világpremierje.

A fődíjért verseng még mások mellett Pablo Larraín Ema című drámája, Yonfan kínai rendező No.7 Cherry Lane című filmje és Václav Marhoul The Painted Bird című alkotása.

no-7-cherry-lane_1-16-by-9-cr-res1
No.7 Cherry Lane

A fesztivál már korábban bejelentette, hogy zárófilmje a Mick Jaggerrel forgatott The Burnt Orange Heresy krimi lesz. Giuseppe Capotondi alkotásában Elizabeth Debicki, Claes Bang és Donald Sutherland is szerepel, világpremierjét szeptember 7-én versenyen kívül tartják, a díjátadó ceremónia után.

A Velencei Filmfesztivál Orizzonti Shorts nevű szekciójában lesz Peter Strickland GUO4 című magyar kisjátékfilm világpremierje. A háromperces kísérleti film egy leharcolt férfiöltözőben játszódik, ahol két úszó közötti nézeteltérés ökölpárbajba torkollik. A film zenéjét az angol kísérleti összművészeti formáció, a GUO tagjai, Daniel Blumberg és Seymour Wright, valamint Crystabel Reily szerezték.

Julie Andrews angol színésznőt és Pedro Almodóvar spanyol filmrendezőt Arany Oroszlán-életműdíjjal tüntetik ki.