10

Nagy Dénes generációjának kiemelkedő tehetségű filmese. Lágy eső című rövidfilmjével szerepelt a cannes-i filmfesztivál Rendezők Kéthete elnevezésű programjában, Másik Magyarország ? Töredékek egy falu hétköznapjaiból című, az NMHH Mecenatúra programjának támogatásával készült Bukta Imre portréfilmjéért pedig elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját.

A magyar-lett-francia-német koprodukcióban készülő Természetes fény forgatókönyvét Nagy Dénes Závada Pál azonos című regénye alapján írta. A mozifilm Magyarországon és Lettország Oroszországgal határos keleti tájain készül, magyar és lett amatőr szereplőkkel. Producere László Sára és Gerő Marcell, magyar koproducere Petrányi Viktória.

20

A Filmalap kommünikéje beszámolt arról is, hogy Scherer Péter Jászai Mari-díjas színész és színházi rendező neves produceri csapattal közösen ? Major István, Geszti Péter, Ditz Edit, Roskó Péter ? készül mozifilmrendezői bemutatkozására. Vékes Csabával (Hetedik alabárdos) közösen rendezik A vérovis munkacímen készülő vígjátékot, amely egy apa és kisfia egymásra találásának ?eredeti, friss, érzelmes, őszinte, meglepő és mulatságos” története lesz.

30

A forgatókönyvet Vékes Csaba írta. A gyártás előkészítésére 10 millió forintot szavazott meg a filmszakmai döntőbizottság. A vérovis a Grund, a Filmteam és a forgatókönyvet fejlesztő Blue Duck Arts koprodukciójában készül.

Az alkotás a tervek szerint 2021 őszén kerül a mozikba.

A fotók a Természetes fény terepszemléjén készültek, forrásuk a Campfilm oldala.