fbpx

A Trezor is indul a palicsi filmfesztivál fődíjáért

trezor
Trezor

A versenyprogramban tizenkét film szerepel, közülük hármat versenyen kívül vetítenek le, a maradék kilencnek ítéli oda az öttagú zsűri a fesztivál legfontosabb elismeréseit: a legjobb filmnek járó Arany Torony-díjat, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Tornyot és a zsűri, valamint a közönség különdíját.

A palicsi filmfesztiválon tizenkét magyar filmet mutatnak be. Látható lesz Reisz Gábor Rossz versek című filmje, Sándor Pál Vándorszínészek című alkotása, valamint Elek Judit És a halottak újra énekelnek című koncertfilmje, amely az erdélyi haszid népdalkincs nyomába indult Eisikovits Miksa gyűjtése nyomán készült.

rosszversek
Rossz versek

Pálfi György Az Úr hangja című nagyjátékfilmjét július 24-én láthatja a közönség, ezt követi Sipos József Bartók című dokumentumfilmje, amely nem a híres zeneszerzőt, hanem Bartók Bélát, az embert szándékozik bemutatni. A filmmustra utolsó napján három rövidfilmet vetítenek: bemutatják Moldvai Katalin Ahogy eddig, M. Tóth Géza Matches és Dobray György Ketten című alkotását. Az Európa ifjú szelleme szelekcióban további két rövidfilm lesz látható: Lichter Péter Nutrition Fugue és Bánovits Ottó Sötétkamra című alkotása.

az_ur_hangja_13
Az Úr hangja

Az időszerű problémákkal foglalkozó Párhuzamok és ütközések kategóriában vetítik Milorad Krstic egyedi látványvilágú akcióthrillerét, a Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés animációt. A palicsi filmfesztivált július 20-án Pedro Almodóvar spanyol rendező legújabb filmje, az önéletrajzi ihletésű Fájdalom és dicsőség nyitja meg.

A rovat további cikkei