ELF_Tied_a_vilag5

Guy Ritchie és Tarantino korai filmjeit idézi Romain Gavras fergeteges humorú vígjátéka, amely Isabelle Adjani és Vincent Cassel parádés alakításával és kőkemény poénokkal csap le a suttyó gengszterekre, a brit bulituristákra, a konteó-hívőkre, sőt a migráció kérdését sem hagyja szó nélkül.

A Tied a világ magyar szövegét az ismert rapper, a Wellhello frontembere, Fluor Tomi írta, és egy rövid szinkronszerepet is bevállalt barátaival, Diazzal és Ecküvel.

ELF_Tied_a_vilag2

Francois a drogbizniszben utazik és a mamahotelben lakik, pedig már jócskán elmúlt 30. Új életet akar kezdeni, egy kis házra vágyik a tengernél, csakhogy álmait megtorpedózza szerencsejátékfüggő édesanyja, aki réges-rég elkártyázta fia összekuporgatott pénzét.

Poutine, a focimániás, pszichotikus bandavezér felajánl Francois-nak egy utolsó akciót a spanyol partoknál, amivel rendezhetné kilátástalan anyagi helyzetét, ám a buliból hatalmas balhé kerekedik. A balfácán Francois egyre mélyebbre süllyed, ám mamája, az ördögi manipulátor segítségükre siet, és mindent a feje tetejére állít.