A Tranzitidőben a dörzsölt magyar vállalkozó (Trill Zsolt) és fiatal szeretője (Kerekes Vica) találkára megy egy magányosan álló hétvégi házba. Szeretkezés után a húsz éve házasságban élő férfi rosszul lesz, a nő segítségért siet. Nem ő tér azonban vissza, hanem a halálközeli élményekből ismert Segítő (Dér Zsolt), aki ráveszi, hogy nézzen szembe a múltjával. A férfi rádöbben, súlyos hibákat követett el, vezekelni próbál, ám a történet itt nem várt fordulatot vesz...

 

A Tranzitidő versenyben van a Magyar Filmdíjért a legjobb tévéfilm, tévéfilmes rendező (Almási Réka), tévéfilmes forgatókönyvíró (Szabó Illés), tévéfilmes női főszereplő (Kerekes Vica) és tévéfilmes férfi főszereplő (Trill Zsolt) kategóriákban. A Magyar Filmakadémia által adományozott elismerés díjátadója március 5-én lesz a Vígszínházban. Idén először a közösnég is szavazhat a jelöltekre.

 

A filmet február 27-én, 28-án és március 3-án is vetítik a Magyar Filmhéten a Cinema City Aréna moziban, valamint március 1-jén a szegedi Belvárosi Moziban, és a pécsi Apolló Moziban.

 

Az alkotás az NMHH Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásával készült.

 

Vetítések:

http://www.belvarosimozi.hu/3magyarfilmhet
http://filmhet.hu/movies/view/14/mid:23
http://www.apollopecs.hu/tranzitido/