Hangulatos kedvcsinálót készített a Rossz versek stábja a decemberben mozikba kerülő filmhez. Reisz Gábor rendező és stábja a film címét vetítette fel a számukra legfontosabb budapesti helyszínekre.

“A Rossz versek egy budapesti film. A videóban a film szelleme, inspirációs energiája végigoson a városon, majd megérkezik a moziba” – vallja Reisz Gábor rendező, aki egy rövid videóval idézte meg a film hangulatát. A kedvcsináló előzetest nagyon szórakoztató volt elkészíteni, igazi “barkács-film” lett: kölcsönautóval, kölcsönkért mozgó aggregátorral és a Cirkó-Gejzír mozi használaton kívüli vetítőjével készült. És ahogy a falakon futó felirat mögött, úgy a város a filmben sem csupán díszlet, hanem a történet szemtanúja. A Wesselényi utca, a Margit-híd, a Parlament lépcsője, az iskolai folyósok, a panelrengeteg, reklámügynökségi iroda, a belvárosi utcák, a rakpart és az uszoda: az élet terei, amelyek nem csak a szereplőknek, de a közönségnek is otthont adnak. A Rossz versek mindannyiunk története, végigfut a városon, és hamarosan megérkezik a mozikba.

Reisz Gábor a négy éve bemutatott nagy sikerű első filmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan után ismét mélyen személyes filmet rendezett. Bár a Rossz versek önéletrajzi ihletésű, és a rendező a főszerepet is maga játssza, mégis fiktív történetet mesél el. A harmincas évei elején járó rendező, Merthner Tamás magánélete váratlanul darabokra hullik, amikor párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna szakít vele. Tamás összetörve tér vissza Budapestre, és mivel a jelenben nem talál vigaszt, a múltjába merülve igyekszik választ kapni arra, hogy hol veszítette el önmagát abban a valóságban, ami az elmúlt harminc évben körbevette Magyarországon.

A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Cirko Film forgalmazásában.

Fotó: Rossz versek Facebook-oldala