tn496c0
Design Hét 2018
Fotó: Árvai Károly

 

A többnapos előadás-sorozaton a stratégiai, finanszírozási, kereskedelmi, szerzői jogi, illetve kommunikációt érintő kérdésekről, jó gyakorlatokról lesz szó.

 

Designerek és vállalkozók szoros együttműködése az erős és nemzetközi piacon is versenyképes design-ökoszisztéma megteremtése érdekében, melynek minden tagja hisz önmaga, a vállalkozása és a társadalom fejlődésében, valamint ezért egymást segítve tenni is hajlandó ? ez az a FLOW állapot, amelynek elérésére a szervezők törekszenek.

 

design1_600x400
Design Hét 2018
Fotó: Design Hét Budapest Facebook-oldala

A rendezvény díszvendégei 2019-ben a balti országok: az Észt Köztársaság, a Lett Köztársaság és a Litván Köztársaság. A három állam természetközeli szemléletmódja, designereik hagyományokat tiszteletben tartó és egyben megreformáló attitűdje, az új technológiák, anyagok és más innovációk gyors adaptálása, valamint az élet mind nagyobb részét átszövő digitalizáció olyan gyorsan változó és rendkívül inspiráló design-ökoszisztémát teremtett az elmúlt időszakban a balti országokban, amely több szempontból is párhuzamba állítható hazai példákkal, illetve módot ad a tapasztalatcserére. A friss észt, lett és litván designeredményeket kiállításon és workshopokon mutatják majd be.

 

designweek
Design Hét 2018
Design Hét Budapest Facebook-oldala

Visszatérnek a Design Hét Budapest állandó programelemei is: a designerek műhelyeibe betekintést engedő Nyitott Stúdiók, a város érdekes helyszíneire kalauzoló Design Túrák, az idén negyven éve alapított Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj átadása ? mindkét elismeréshez kiállítás is kapcsolódik ?, valamint ez alkalommal is megrendezik a kreatívipari felsőoktatási intézmények platformját, a ?Hova tovább?? iskolabörzét. Bővül a vidéki partnervárosok köre is: a korábbi években már nagy sikerrel csatlakozott Debrecen, Győr, Pécs és Sopron városa mellé új belépőként Eger városa is társul, így 2019-ben öt vidéki városban már biztosan lesz a helyi designerek, intézmények és vállalkozások közötti kapcsolatteremtést elősegítő Design Hét.

 

A Design Hét Budapest védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács.