Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje nyerte az 56. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál New Directors versenyprogramjának fődíját, a Gold Hugót.

„Magával ragadó, lebilincselő szerelmi történetéért, melyben két idegsebész agyának, lelkének rejtelmein keresztül a szerelem, a megszállottság és az őrület között húzódó vékony határvonalakat vizsgálja. Egy nő őszinte, empatikus ábrázolásáért, Stork Natasa elragadó előadásában. Gazdag, mély színeiért, finom képkivágásaiért, időtlen képi stílusáért, melyet kiemel a 35 mm-es filmnyersanyag használata” – áll a zsűri indoklásában.

Horvát Lili a díj átvételekor
kifejezte abbéli reményét, hogy a chicagói fesztivál rangos díja segíti majd a
filmet abban, hogy megtalálja útját az amerikai közönséghez.

A filmet egy héttel korábban az A-kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon Fipresci-díjjal tüntette ki a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége, az Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a film főszereplőjét, Stork Natasát jutalmazták a legjobb színésznő díjával. A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre fesztiválkörútja Ázsia nagy presztízsű nemzetközi filmes rendezvényén, a puszani fesztiválon folytatódik, majd Thesszalonikiben, Denverben és Valladolidban is látható lesz.

A film főszereplői Stork
Natasa és Bodó Viktor. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt
és Lukáts Andor is feltűnik. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi
Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a
Nemzeti Filmintézet támogatásával. A film operatőre Maly Róbert volt.

A film itthon szeptember 24.
óta látható a mozikban a Mozinet forgalmazásában, és a vírushelyzet ellenére
eddig már több mint 15.000-en váltottak jegyet rá.