A világhírű koreográfus, Pavel Virsky 1937-ben alapította a nevét viselő Virsky Ukrán Állami Népi Együttest, amelynek legfőbb célja, hogy összegyűjtse, megőrizze és repertoárján keresztül az egész világon népszerűsítse az ukrán nemzeti kultúrát, a népi hagyományokat, a néptáncot, a népzenét, a népviseletet.

Az idén 75 éves Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A táncosok szakmai tudása, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök az egész világon ámulatba ejtik és elkápráztatják a közönséget.

A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, lelket felemelő erejét. 

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő Virsky már több mint 60 országban vendégszerepelt: felléptek Vietnamban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban, Amerikában, Kanadában.

Az egész világon több millió néző tapsolta vörösre a tenyerét a nagyszerű ukrán koreográfia láttán. A 84 főből álló világhírű társulat augusztusban lélegzetelállító és egyedülálló produkcióval érkezik Magyarországra ? ígérik ajánlójukban a szervezők.