(MTI) – A Népzenetárat a http://nepzenetar.fszek.hu oldalon találhatják meg az érdeklődők; a honlap egy-egy földrész – Európa, Közel-Kelet, Belső-Ázsia, India, Ausztrália, Afrika, Észak-Amerika, Latin-Amerika – nép- és világzenei ismeretanyagát, szöveget, képet, dallamrészletet együtt, egy helyen teszi hozzáférhetővé. A kultúrtörténeti alapok mellett az adott nép zenéjének ismertetését hangzó illusztráció és a tradicionális hangszerek bemutatása követi. 
    
Az érdeklődők megismerkedhetnek egyebek mellett az ausztrál hangszerekkel, meghallgathatják a ritmusverő fa hangzását, olvashatnak a bendzsóról, az indiai zene magyar vonatkozásairól és a tuaregek zenés gyógyító szertartásáról, valamint tájékozódhatnak a blues korai történetéről és általános jellemzőiről is. A Népzenetár megismerését a 10-14 éves korosztály számára zenei foglalkozássorozat és foglalkoztató füzet, a középiskolások, egyetemisták számára bemutató programok segítik elő.
    
A weboldal oktató jellegét erősíti az ismeretanyagot ellenőrző e-learning modul, mely játékos formában kéri számon az ismereteket. A használók interaktív módon saját véleményükkel, ajánlásaikkal, szöveg- hang- és képanyagokkal is kiegészíthetik az információs bázist, melyet szerkesztők ellenőriznek. A projektet az Európai Unió támogatta az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.
    
A konferencián bemutató foglalkozást tartott Góbi Rita, Gerzson János és Parti Péter az Aquincum Általános Iskola 3. A osztályának részvételével. Kobzos Kiss Tamás, az Óbudai Népzenei Iskola igazgatója a népzenei hagyomány átadásának eredményeiről és gondjairól tartott előadást, a Népzenetár projektet Bodnár Gábor, az ELTE BTK tanszékvezetője ismertette, Bándoli Katalin, a FSZEK Zenei Gyűjtemény csoportvezetője a felhasználó szemével mutatta be a Népzenetárat.