Roby Lakatos

(MTI) – A szerda esti fellépésen elhangzik többek között Suha Balogh József három szerzeménye, Michel Legrand, Vladimir Cosma, Grigoras Dinicu egy-egy népszerű műve, Roby Lakatos egy kompozíciója és tradicionális orosz dalok. A záró szám Monti csárdása lesz.

  
Lányi Eszter, a tel-avivi magyar nagykövetség oktatási és kulturális szakdiplomatája elmondta, hogy a világhírű zenész és csapata a követség támogatásával vesz részt a múlt hét csütörtök óta tartó fesztiválon, ahol olyan neves muzsikusok szerepelnek, mint Julian Rachlin mélyhegedűs, Mischa Maisky csellista vagy Itamar Golan pianista. A Roby Lakatos Ensemble mellett izraeli, olasz, osztrák, japán, kínai, orosz, francia és holland kamarazenei együttesek lépnek föl.
   
A klasszikus és modern zenei művek között elhangzik Bartók Béla Táncszvitje az izraeli Amir Dolberg zongoraművész tolmácsolásában. A Chopin-bicentenárium alkalmával Chopin-maratont is rendeznek az eilati fesztiválon, ahol Roger Moore angol filmsztár, az UNESCO jószolgálati nagykövete lesz a díszvendég. Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző előtt is több szerzeményének műsorra tűzésével tiszteleg a fesztivál, Ámosz Oz izraeli író – aki áprilisban a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége lesz –  pedig felolvasást tart.