fbpx

Újévköszöntő néptáncosokkal

 

A Néptáncantológia elnevezésű néptáncmozgalom reprezentatív éves seregszemléjén fellépnek a több mint 70 éve működő bagi, gencsapáti és szili együttesek mai táncosai, a mórágyi sváb és a szurdokpüspöki szlovák hagyományőrzők. A műsor végig követi az esztendő „jeles napjait”, a téli disznóöléstől a lakodalomig.

 
A Veresegyházi Népi Együttes, az Isaszegi Hagyományőrző Együttes, a Kalocsai Piros Rózsa Táncegyüttes és a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes mellett a közönséget a Rimócról érkező Gyöngyösbokréta Hagyományőrző Egyesület, a Püspökhatvani Népi Együttes és a bagi Muharay Népi Együttes produkciója szórakoztatja.
 
Az előadáson a szili Hagyományőrző Népi Együttes, a mórágyi Hagyományőrző Német Nemzetiségi Együttes és a Nagykállón működő Kállai Lakodalmas Együttes tagjai is bemutatják tánctudásukat. A fellépő táncegyütteseknek a Dűvő, a Tücsök és a Kobolya zenekar mellett Knapp János, a Boglya Népzenei Együttes, a Bürkös és a Fix Stimm, valamint Pál Lajos és zenekara húzzák a talpalávalót.

A rovat további cikkei