Mozaik Múzeumtúra Roadshow

Márciusban útjára indul a Mozaik Múzeumtúra Roadshow, melynek idei helyszínei Kőszeg, Makó, Mátészalka, Mohács, Székesfehérvár és Zalaegerszeg lesznek. A Roadshow rendezvényeken rendhagyó színes programokkal, interaktív múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, különleges tárlatvezetésekkel és egyéb kulturális foglalkozásokkal várják a diákokat és családokat.

Folytatódik iskolai edukációs programsorozat is, melyben országszerte 7 oktatási intézménybe viszünk el különböző magyarországi múzeumokat és kiállítóhelyeket. A színes programsorozattal a 7-14 év közötti korosztály számára játékos csapatvetélkedőkkel, élményalapú oktatással mutatják be, hogyan lehetnek izgalmasak a múzeumok.

Mozaik Múzeumtúra Roadshow Szekszárdon

Mozaik Múzeumtúra Nap és Múzeumok Majálisa

A Mozaik Múzeumtúra idén a Magyar Mezőgazdasági Múzeummal közösen szervezi a Mozaik Múzeumtúra Napot június 8-án, amikor diákcsoportok ismerkedhetnek meg játékos, interaktív formában az intézmény kiállításaival, gyűjteményeivel, épületével. A program emellett idén is csatlakozik a Múzeumok Majálisa kiállítói közé, amelyre szórakoztató feladatokkal, nyereményekkel és sok-sok meglepetéssel készülnek.

Matricagyűjtő applikáció

2019-ben megújult weboldallal és mobilalkalmazással kedveskedtek a múzeumbarátok számára: a nyáron már friss, új arculattal rendelkező felületeken böngészhetnek a több mint 300 magyarországi múzeum és kiállítóhely között. Emellett továbbra is folytatódik a Mozaik Múzeumtúra online matricagyűjtő játék: változatlan szabályokkal, időbeli megkötés nélkül lehet teljesíteni a szinteket. Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play és az Apple Store áruházakból is.

Múzeumok Majálisa

Ötéves a Mozaik Múzeumtúra

A tavalyi év során ünnepelték meg 5. évi elindulásunkat egy tematikus kiadvánnyal, melyben összefoglalták a program félévtizedes tapasztalatait. A múzeumi szakemberek tanulmányaiban a legújabb trendekről, a sikeres kommunikációról, valamint a múzeumpedagógia fortélyairól olvashatunk.

Nyitókép: Mozaik Múzeumtúra Roadshow Békéscsabán