A jubileumi év alkalmából a Godot Intézet egyedülálló kezdeményezéssel áll elő, bevezetve a Prix Libre modellt, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy távozáskor maguk döntsék el, mennyit fizetnek a belépőért a minimálisan elvárt 1000 forint felett. Ez nem csupán a művészet demokratikusabbá tételének eszköze, hanem egy új irány is a fogyasztói magatartás átalakítására.

A belépődíjak eddig 2300 és 3000 forint között mozogtak, ám április 3-tól május 10-ig a látogatók saját értékítéletük alapján dönthetnek a fizetendő összegről, ezáltal közvetlenül támogatva a Godot Intézet további művészeti tevékenységét.

Laczkovich Borbála, az intézmény vezető kurátora elárulta, hogy a modell célja nem csupán pénzügyi innováció. „Ez a rendszer egy újfajta párbeszédet kezdeményez a látogató és a művészet között. Olyan szabadságot és felelősséget ad a kezükbe, amely révén aktívan részt vehetnek a művészet értékelésében és támogatásában, ezáltal a művészet valóban mindenkié lehet.”

A Godot Intézetben jelenleg két kiállítás várja a látogatókat. A Kérem, sóhajtson, Széchenyi úr! című tárlat Koronczi Endre Munkácsy-díjas képzőművész különleges atmoszférát teremtő érzéki mikrokozmoszát mutatja be, míg a Godot Laborban az It’s fine – a tehetetlen kiállítás című csoportos tárlat látható.