Főszerepben a 3D-s technológia

Egyéb

Nagy utat járt be a háromdimenziós nyomtatás, amíg mára egyre inkább elterjedt és mindig többek számára elérhető technológia lett. Az első nyomtatott szilárd alakzatot még 1982-ben hozták létre, az első 3D nyomtatóra pedig 1984-ig kellett várni ? persze akkor még csillagászati árakon.

Vannak, akik úgy vélik, hogy a tárgyalkotás ezen új formája ahhoz mérhető változásokat hoz majd a mindennapi életben és az iparban is, amit az internet jelentett és jelent a zeneiparban: letölthető, online ?küldhető?, egyedi vagy akár saját tervezésű eszközökkel, dísztárgyakkal. Mások óvatosabban fogalmaznak, az azonban biztos, hogy a következő évek sok kérdésre megadják a választ.

A fejlődés legnagyobb nyertese kétségkívül a kis és középvállalati szektor, illetve a startupvilág lehet, ugyanis jelentősen lerövidülnek a tervezési-gyártási folyamatok, a valós idejű visszajelzések, a rövidebb fejlesztési ciklusok segítségével pedig gyorsabban, a hibalehetőségek minimalizálásával juttathatják el a piacra a termékeiket a cégek ? aminek a magyar vállalkozások szempontjából is kiemelt jelentősége van.

A programon többek között kerekasztal-beszélgetések, előadások és könyvbemutatók közül válogathattak az érdeklődők.