Frenák Pál Társulat: k.Rush

Egyéb

mozgókép-tánc, Cadillac, új dinamika
 
Frenák Pál Társulat:
k.Rush
tánc
 
2010. január 20. 20:00
 
 
k.Rush. Korszakokon és generációkon átívelő utazás. Frenák Pál legújabb darabjában a rohanás dinamikáját és az ütközés drámai pillanatait filmes emlékképekkel kiegészítve ötvözi, innen a különleges ?műfaji? meghatározás is: ?movie-moving?.
 
 
Az idő linearitása megtörik, álom és valóság határai elmosódnak, gesztusok és mozdulatok jelölik ki a kereteket, a kereszteződések találkozási pontjait. Philippe Martini videóművész háttere előtt a Frenáktól megszokott letisztult színpadképben csupán egy fehér Cadillac hasítja a végtelent.
 
A frenáki mozgásforma Lőrinc Katalin, Lovas Pál vagy Uhrik Dóra jelenlétével új minőségben jelenik meg a koreográfiában, hiszen a k.Rush című darabban Frenák pályája során először fordul az idősebb táncos nemzedék felé ? nagy kihívás ez a koreográfus számára is, hiszen a fiatalos lendület, az állandó pulzálás, a dinamikus mozgás munkái védjegyévé vált.
 
?Mi magunk lettünk észrevétlenek és törvényen kívüliek e mozdulatlan utazásban. Semmi nem történhet már, és nem is történhetett semmi értem vagy ellenemben. Tereim befoghatatlanok, nem azért, mert képzeletbeliek, ellenkezőleg: mert épp most járom be őket.?
(Deleuze-Guattari)
 
 
 
Koreográfus: Frenák Pál
Táncosok: Marie-Julie Debeaulieu, Frenák Pál, Holoda Péter, Jantner Emese, Lovas Pál, Lőrinc Katalin, Major László, Nelson Reguera, Simet Jessica, Uhrik Dóra
Díszlet: Majoros Gyula
Jelmez: Szabó Gergely
Zene: Gilles Gauvin
Videó: Philippe Martini
Fény: Marton János
Műszaki vezető: Molnár Péter
 
Támogatók: Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Pécs EKF 2010, Trafó, NKA, TűzRakTér, Pendola, La Rose des Vents Sc?ne Nationale Lille-Métropole, Sc?ne Nationale d?Evreux-Louviers