A belga Front 242, az indusztriális zenei színtér történetének egyik legfontosabb csapata ad koncertet december 1-jén, vasárnap a budapesti Akvárium Klub KisHalljában.

A harmincnyolc éve létező csapat valamennyi nagy slágerét előadja, köztük a Headhuntert és az Im Rhythmus Bleibent. A Front 242 legutóbb 2008-ban járt Magyarországon.

A Front 242-t 1981-ben a Leuven melletti Arrschotban alakította meg Dirk Bergen (ő később kilépett) és Daniel Bressanutti. A csapathoz a következő két évben csatlakozott Patrick Codenys, az énekes Jean-Luc De Meyer, valamint Richared Jonckheere (Richard 23), és ez a felállás a mai napig érvényes.

Az
első stúdióalbum, a Geography
1982-ben jelent meg, ezt követte 1984-ben a No
Comment
, majd az Official Version
1987-ben. Az igazi áttörést a negyedik anyag, az 1988-as Front by Front hozta meg, amelyről a Headhunter című szám igazi klubsláger lett világszerte, nem kis
részben klipje miatt, amelyet a kultikus fotós, operatőr és rendező, Anton
Corbijn készített.

A Front 242 a nyolcvanas évek közepén elterjedt elektronikus zenei stílus, az EBM (Electronic Body Music) egyik úttörője volt, olyan más csapatokkal együtt, mint a Front Line Assembly, a Skinny Puppy, a Nitzer Ebb vagy a Die Krupps. A kilencvenes években a Front 242 további három sikeres albumot készített.

A
2003-as Pulse-lemez óta újabb stúdiólemez nem született, de a Front 242 azóta
is folyamatosan koncertezik. 2008-ban például a budapesti Sportmax Arénában
léptek fel, az itt rögzített anyagot 2010-ben DVD-n jelentették meg Moments is Budapest címmel.

A vasárnapi koncerten Man + Machine melegít be a Front 242 előtt.