November 28-tól vetítik a magyar mozikban Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátékát.

thumb_112123_default_big.jpg
Herendi Gábor

A Valami Amerika-trilógia, a Kincsem és a Toxikoma rendezője május elejéig forgatja új romantikus vígjátékát. A Futni mentem történetének főszereplője egy anya (Udvaros Dorottya), aki férje halála után elhatározza, hogy teljesíti annak utolsó kívánságát, és lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont. De egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve erre. A rokonokat és barátokat is váratlanul éri a nők lehetetlennek tűnő vállalkozása.

A vígjátékban Udvaros Dorottya, Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix mellett Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, valamint Gálffi László, Hevér Gábor és Trokán Péter szerepelnek, de feltűnik benne Góg Anikó triatlonolimpikon, személyi edző is.

A Futni mentem független filmként készül a Vertigo Média gyártásában, producerei Kárpáti György és Berta Balázs. A forgatókönyvet Divinyi Réka és Miklya Anna írta, az operatőr Szatmári Péter, zeneszerző Hrutka Róbert, koproducer Pusztai Ferenc.