fbpx

„függök ezen a zord élet-párkányon"

ady_bogdan_zsolt_foto_biro_istvan502
Bogdán Zsolt

„Itthon vagyok”- ezekkel a szavakkal indul Szugyiczky István „függök ezen a zord élet-párkányon” című Ady-estjének szövegkönyve, amely egy ellentmondásos ember fiatalon elgurult életét igyekszik hetven percbe sűríteni, a hol szerethető, hol elviselhetetlen, nyugtalan és szenvedő Ady Endrét megmutatni.

Szugyiczky István színművész, a Szatmárnémeti Harag György Társulat Örökös Tagja több sikeres pódiumest szerkesztő rendezője. Olyan költői arcképeket mutatott meg ezeken az esteken, amelyek kevéssé ismert adatokat tettek hozzá az életművekhez. Márai-, Reményik-, Radnóti-, Dsida-, Wass Albert-, Páskándi-estjei maradandó élmények.

ady_bogdan_zsolt_r

Adyt megmutatni, megszólaltatni csak ihletett állapotban, érzékenyen, sokszínűen, eszelős vadsággal, finom simogatással, suttogó öleléssel, és ordító fájdalommal lehet. Ehhez az istenien istentelen kísérlethez megtalálta az erdélyi színjátszás egyik legkiemelkedőbb tehetségű színművészét, a kétszeres Uniter- és Jászai Mari-díjas érdemes művészt, a kolozsvári társulat tagját, Bogdán Zsoltot. Kettejük közös gyötrődésének eredménye, hogy a „függök ezen a zord élet-párkányon”  igazi művészi előadássá nőtt

Ezzel a méltán sikeres előadással várják január 22-én 19.00 órakor az alkotók a Klebelsberg Kultúrkúriába az irodalmat és költészetet kedvelő közönséget.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

További információ itt.

Fotó: Kolozsvári Állami Magyar Színház/Bíró István

A rovat további cikkei