Gilberto Gil, Youssou Ndour, a Nils Landgren Funk Unit is ott lesz Veszprémben

Egyéb

 Youssou Ndour
 
Koncertet ad mások mellett Gilberto Gil Grammy-díjas brazil énekes-gitáros, aki a nyitónapon szerepel, a 30-i záróműsorban pedig a szenegáli Youssou Ndour, a világzene talán legismertebb afrikai képviselője lesz látható-hallható. A funk és az acid jazz képviseletében a londoni Incognito és a svéd Nils Landgren Funk Unit szerepel a VeszprémFest programjában, mindkettő 28-án.
    
Július 29-én a Concerto Budapest lép fel, amely az Amadinda Ütőegyüttessel és Snétberger Ferenc gitárművésszel együtt romantikus hispán éjszakára készül a veszprémi várban. Műsorukban elhangzik többek között Joaquín Rodrigo spanyol zeneszerző népszerű Aranjuezi koncertje, Bizet és Scsedrin mindkét Carmen-szvitje, Snétberger Ferenc pedig eljátssza Romanes Rhapsody című kompozícióját.
    
A programot a főműsoron kívül több esemény is gazdagítja: a nulladik napon, 26-án a Pomádé király új ruhája című gyerekopera látható a Veszprémi Petőfi Színház produkciójában, a plusz napon, 31-én az Auer Szimfonietta ifjúsági szimfonikus zenekar lép színpadra.