Gyerekműsor az MTV-n: Pipitér

Egyéb

Sokan nem is mennek nyaralni, vagy csak a nagyihoz, ahol lehet, hogy sok érdekesség van, de nem biztos, hogy rátalálnak a kincsekre, amit egy ismeretlen hely rejt.

És bizony otthon ülnek és nézik a televíziót.

Rájuk gondoltak a szerkesztők, mikor ezen a nyáron összeállították a délelőttök műsorát, különösen a hétvégekét, ahol is szombat és vasárnap délelőtt másfél órában nemcsak ismétléseket, hanem élő, telefonos, játékos műsort is láthatnak.

A Pipitér c. műsor egy igazi, fiatalos, kamaszoknak és kiskamaszoknak szóló műsor, amely pörgős, lendületes, egyszóval valóban egy nyári gyerekműsor. A műsor szerkesztői folyamatosan mozgatják a nézőket, kutatási feladatokat adnak fel, elfoglaltságokat javasolnak, programokat, várja az e-maileket, kérdéseket tesz fel és értékes ajándékokat sorsolnak ki.

A Pipitér másik erőssége, hogy a műsorvezetői gyerekek, akiket az idei Weöres Sándor Gyermek Színjátszó Gála legjobb csoportjainak tagjai közül is válogatták ki a szerkesztők. Az MTV nyári gyerekműsor kezdeményezése valóban egy igazi kuriózum a mai televíziózásban, amelyből bizony nagyon hiányoznak a gyerekműsorok. Remélem ez a sorozat nemcsak a nyárra lesz érvényes, hanem szeptembertől tovább folytatják a szerkesztők a műsort, ugyanilyen színvonallal és lelkesedéssel.

AK