Gyereknapi programok a veszprémi színházban

Egyéb

 
(MTI) - A gyermeknap alkalmából megnyitják a színházat és a színházkertet a gyermeksereg előtt; lesznek kézműves foglalkozások, arcfestés, jelmezes fényképezkedés, de lesz csúzlizda is és íjászat - mondta Oberfrank Pál, a színház igazgatója. Működik majd a Kabóca játéktér és foglalkoztató is. 
    
A Mesekuckóban nagymamák mondhatnak mesét a kicsiknek - mondta az igazgató, megjegyezve, hogy a mesekuckót Bajcsay Mária és Egri Márta színművész vezeti. 
    
A színház parkolójában aszfaltrajzverseny zajlik majd, a rendőrök és a mentősök pedig bemutatót tartanak. A Kőris zenekar táncházba várja a gyerekeket. Érdekes programnak ígérkezik az éppen délben kezdődő és másfél órán át tartó Fele mese igaz című vetélkedő, amelyet a színház két művésze, Kéri Kitty és Szalma Tamás vezet. A program meglepetésvendégekkel is szolgál majd. 
    
Délután 14 órakor kezdődik a társulat művészeinek gyermeknapi műsor-összeállítása, amelyen többek közt elhangzanak részletek a színház most készülő, első meselemezéről, de bepillanthatnak a gyerekek a hangfelvételek készítésének titkaiba is - mondta Oberfrank Pál. A művészek előadják a mesepályázatra beérkezett és legjobbnak ítélt írásokat is.
    
A műsorsorozat a meseíró pályázat és Az én nagymamám rajzverseny eredményének kihirdetésével zárul.