Kincsvadászat fiataloknak

Egyéb

 
(MTI) - Az Európai Bizottság szakmai támogatásával a hét elején indult játékra az általános- és középiskolások közül bárki jelentkezhet a www.budapestibarangolo.eu címen. A játék során három héten át Budapest utcáit járva kell megtalálni azokat az épületeket, amelyek egy-egy betűt formálva adják ki a ládát nyitó fogalmat.
    
Az Európai Unió felmérései szerint a tagországokban a 16-24 éves korosztály 90 százaléka legalább hetente egyszer használja az internetet, ugyanezen felmérés szerint a teljes magyar internethasználó lakosság fele naponta többször is szörföl a világhálón.
    
Jóllehet az információk az internet segítségével jobban hozzáférhetők, az emberek tudása nem feltétlenül bővül ezzel együtt - hangsúlyozzák a játék szervezői, hozzátéve, hogy a fiatalok a tanulás helyett elsősorban szórakozásra és játékra használják a számítógépeket.
    
A budapesti kincsvadászatot a szórakozva tanulás jegyében az európai e-kiválósági díj 2011-es platinadíjasa és a leggyermekbarátabb honlapok versenyének 2011-es szakmai és közönségdíjasa, az Egyszervolt.hu, valamint az Organic Communications kommunikációs ügynökség és a Brussels Consulting indította el több cég szakmai támogatásával. 
    
A játékosok a 14 év alattiak, valamint a 15-18 évesek kategóriájában indulhatnak. A különbség csupán a megválaszolandó kérdések nehézségében rejlik. Minden egyes feladatkör egy EU tagországhoz kapcsolódik és három kérdésből áll. A kérdések tematikája a tagországok uniós szerepéhez és kulturális-természeti kincseihez kapcsolódik.
    
A verseny nyerteseit digitális oktatási anyagokkal (1 millió forint összértékben), ClassMate PC-kkel, művészeti ajándékcsomagokkal, múzeumi belépőjegyekkel és Djuice-ajándékokkal jutalmazzák.