Országos Gyermekszínjátszó Találkozó lesz Debrecenben

Egyéb

A megyei bemutatókon összesen 65 arany minősítésű előadás volt. Ezek közül került ki az előzsűri - Dolmány Mária, Kaposi László, Körömi Gábor, Szakall Judit, Tóth Zsuzsanna - javaslata alapján az a húsz hazai és három határon túli csoport, amelyek meghívást kaptak az országos találkozó záró rendezvényére. A gálaműsor nem verseny, nincsenek helyezések, hanem rangos bemutató és szakmai fórum.

Idén - mint minden páratlan évben - ismét Debrecen a társrendezője és egyben helyszíne a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó zárórendezvényének, a kétnapos gyermekszínjátszó fesztiválnak.
Az amatőr gyermekszínjátszás országos rendezvényének rangját emeli, hogy a meghívást nyert csoportok a debreceni Csokonai Színházban, a Víg Kamaraszínházban, valamint a Vojtina Bábszínházban, igazi színházi körülmények között léphetnek fel.
 Az előadások pénteken a Víg Kamaraszínházban és a Vojtina Bábszínházban láthatók 13 óra és 18 óra között. A csoportok fél nyolckor indulnak a Kossuth térről a Kölcsey Központba az ORT-IKI gólyalábasainak hangos és vidám vezetésével, ahol fesztiválbuli vár a gyerekekre: táncház a Hajdú táncegyüttes zenészeivel, táncosaival és fergeteges játék drámatanárokkal. A csoportvezetők és vendégek részére a szakmai beszélgetés 20 órakor kezdődik.
Szombaton 9 órától folytatódnak az előadások a Csokonai Színház nagyszínpadán és a stúdiószínpadon 15 óráig. A rendezvény zárása szombaton 15.20-kor lesz a Csokonai Színházban, itt kerül sor az ünnepélyes zárásra. 15.50-től fesztiválzáró játék lesz a Kossuth téren a Pulykafesztivál keretében.
 
Részletes program itt.