Miért fontos, hogy megőrizzük a régi magyar gyümölcsfajtáinkat? Hogyan függ össze a gyümölcsészet és a kultúra? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Gyümölcsök és praktikák a Tündérkertből című könyv kapcsán szervezett pódiumbeszélgetésen.

Több ezer régi magyar gyümölcsfajtájával a pórszombati génbank Európa legnagyobb gyűjteménye, amely egy nép hagyatékát őrzi. Kovács Gyula erdész évtizedekkel ezelőtt szűkebb pátriája, Göcsej gyümölcseit kezdte számba venni, munkája nyomán mára Kárpát-medence-szerte több száz „tündérkert” vált közösség-összetartó erővé, kultúrateremtő hellyé is. 

Ambrus Lajos József Attila-díjas író, pomológiai kiadványok szerzője és Kovács Gyula Prima Primissima díjas és Makovecz Imre-díjas erdész, a régi magyar gyümölcsök gyűjtője, szakértője lesz a Magyar Összetartozás Intézetének vendége. A beszélgetés apropója a nemrégiben megjelent Gyümölcsök és praktikák a Tündérkertből című könyv, melyről mi is írtunk korábban

 A könyvbemutatóval egybekötött beszélgetés május 29-én, szerdán 17 órakor az MCC budapesti központjában (Budapest XI., Tas vezér utca 3–7.) a Hunyadi Mátyás Teremben lesz, amelyet Major Anita, a Magyar Összetartozás Intézetének igazgatóhelyettese vezet. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.