fbpx

Hamarosan érkezik Temesi Berci új nagylemeze

Temesi Berci hazánk egyik legfoglalkoztatottabb basszusgitárosa, zenei rendezője, dalszerzője. Tavaly állt elő Symphosium 40 címre keresztelt dupla lemezével, december 13-án, hétfőn pedig érkezik az ötödik album, a Time is not a magazine.

A Symphosium 40 dupla lemezen három országból csaknem 100 résztvevő alkotott az immáron Fonogram-díjas Bercivel, ami vélhetően az átlagnál is hatalmasabb szervezést, munkát igényelhetett. A Time is not a magazine című, minden eddiginél ütősebb albumon a színpadokon legtöbbször igencsak hátul muzsikáló dobosok kapják a főszerepet. Bár a reflektor viszonylag keveset irányul az ütőshangszereken bizonyító zenészekre, alapjaiban határozzák meg mind a dalok minőségét, mind a koncertek hangulatát.

Berci szerint a basszusgitárosok játéka, sikere sokban múlik azon, hogy milyen dobossal kell együtt zenélniük. Így jött az ötlet, hogy az ötödik nagylemezére tizenkét tehetséges dobos egyéniségére, zenei stílusára, tiszteletére ír tizenkét dalt.

Geröly Matyi

A dalok mindegyikéhez készül videó is. A nyersanyag minden kliphez elkészült, köszönhetően Bikali Sándornak, aki a stúdiózás minden pillanatát megörökítette. Ennek a videósorozatnak az első része érkezett meg most, ami az album első előfutárát is jelenti egyben. A négy és fél perces Right place in right time-ban többek között a Follow The Flow, valamint a Ganxsta Zolee és a kartel bandákban bizonyító Geröly Matyi dobosé a főszerep, de hallhatjuk, láthatjuk még gitáron Takács József Jozzyt, billentyűn Bubenyák Zoltánt, szaxofonon Csányi Istvánt, basszusgitáron pedig Temesi Bercit.

„Matyival régóta ismerjük egymást, de először egy nagy produkcióban, a telt házas Arénában, a Sevenben (Kökény Attila, Gitano Nagy Laci, Takács Nicolas, Oláh Gergő, Emilio, Freddie, Gáspár Laci) dolgoztunk együtt pár évvel ezelőtt” – mondta Berci. „Az ő dinamikus, rock-gospel dobolása ötvöződik a fúziós jazz és a szintén dinamikus rock crossovereként. Nagyon meghatározó szereplője az albumnak ez a rockosabb hangvételű, instrumentális dal.”    

Nyitókép: Temesi Berci. Forrás: Temesi Berci

A rovat további cikkei