Hatalmas érdeklődés övezi Hans Zimmer nemrégiben meghirdetett zeneszerzői kurzusát. Sokan úgy vélik, az ő tudásával nyitva állnak az ajtók Hollywoodban, hasznos tippeket, tanácsokat kaphatnak a zenészek, és nem utolsósorban feltárulnak a műhelytitkok, melyeket ritkán árul csak el egy ilyen klasszis zeneszerző. A masterclass mint online iskolarendszer lehetővé teszi, hogy a világ szinte bármely pontjáról tanulhassunk a különféle művészeti ágak, szakmák képviselőinek legjobbjaitól.

A 62 esztendős Hans Zimmer pedig ebbe vágott bele. Régóta várja a hazai zeneipar is, hogy átadja tudását. A legendát egyhangú szakmai tisztelet övezi: 1999-ben két Oscar-jelölést is kapott az Egyiptom hercege és az Őrület torkában zenéjéért, 1994-ben pedig Oscar- és Golden Globe-díjjal jutalmazták az Oroszlánkirályhoz írt kísérőzenéjét.

A kurzus bejelentése után szinte órák alatt több százan jelentkeztek a zeneszerzőhöz, hogy elsajátíthassák a filmzeneszerzés alapjait. Egyébként Hans Zimmer nem unatkozik, hiszen a Sony Classical 2019 tavaszán adta ki a The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration dupla albumát, mellyel méltó módon összegezte a géniusz eddigi pályafutásának világhírű filmzenéit.

Jövő évben a hollywoodi legenda által színpadra álmodott nagyszabású koncertshow 2020. február 17-én lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában.