Dresch Mihály különutas zenész, sehova nem besorolható népzenében otthonos jazzművész, kortárs muzsikus, univerzális alkotó. Lemezei rendre beírják magukat a kortárs hazai zenetörténetbe, elévülhetetlen örök alkotások, amelyeket évtizedek múltán is jó újra betenni és meghallgatni. Mindegyikben megvan az a frissesség, játékosság, kísérletező hajlam mind zeneileg, mind formailag, ami jó értelemben örök-kortárssá teszi a személyében is kortalan „Dreschmisit”, aki elképesztő technikai tudással játszik hangszerein.

A Fonóban most három külön felállásban ad koncertet DRESCH. Szeptemberben a népzenészekből álló vonós kvartettel játszott a házban. Október 25-én egy rendkívüli trióval, Fenyvesi Márton gitárossal és Gányi Marcell nagybőgőssel áll színpadra, november 30-án pedig a Dresch trilógia záróakkordjaként a klasszikus és legendás Dresch Quartettel lép fel.

Az októberi koncert másik fellépője Rastko Obradović, 23 éves szerb zenész, aki egyedi hangjának és kápráztató improvizációs stílusának köszönhetően számtalan neves szerb és külföldi zenésszel dolgozott már együtt. Rastkora olyan nagy zenészek hatottak, mint Jan Garbarek, Michael Brecker, Sonny Rollins és Bojana Z, akivel Wabi Sabi néven EP-t is kiadott.

További részletekért kattints a linkre.