A SopronFest alatt a szervezők reményei szerint minden elemében újszerű, urbán fesztivál születik.

A SopronFest, Magyarország legújabb fesztiválja a teljesség igényével mutatja be az adott év könnyűzenei koncert kínálatát. A fellépők között megtalálható Azahriah, a Halott Pénz, Korda György és Balázs Klári, Majka, Dzsúdló, Beton.Hofi, a Follow the Flow, a Quimby, Kruder & Dorfmeister és Sigma. Az Alle Farben tűzijátékos opening show-ja indítja az esti programokat a Lövérekben, napközben a Fő téren Demjén Ferenc, a Csík zenekar, a Punnany Massif és a Kraak & Smaak is színpadra lép, a nulladik nap főszereplői pedig a Kispál és a Borz és a Necc Party lesznek.

A Hűség Városa című csoportos tárlaton a neves művészek – Bukta Imre, Bereczki Kata, ef Zámbó István, Labrosse Dániel, Sibitka Panni, Soós Nóra és Weiler Péter – nemcsak kiállítanak, hanem a helyszínen alkotnak is. Ezek az alkotások a SopronFest után helyi tulajdonosaikat keresik, a művekből származó bevételből pedig a művészek által megjelölt ügyeket támogatják. A Várkerületbe települ ki a WAMP kortárs designvásár. A Soproni Egyetemhez tartozó Esterházy Palota-Erdészeti Múzeum ad helyet a SopronJÓLFest művészeti családi programnak, míg az ismert soproni orvos-fotóművész, dr. S Kárpáti György kerékpáros túráinak különleges fotói a Kárpáti malomban láthatók. Csoportos tárlattal készül a FidelissimArt csapata, Nánási Pál pedig a mesterséges intelligencia segítségével létrehozott alkotásait mutatja be. A Magyarázat mindenre című film Képek, szavak című kiállítását a rendező, Reisz Gábor nyitja meg. A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület mellett a Hybridart Management is kiállítással jelentkezik. 

A város polgármestere a SopronFest apropóján kitüntetést ad át ef Zámbó Istvánnak és Kovács Attilának.

A SopronFest a kortárs irodalmat is fókuszba állítja. Fellép Grecsó Krisztián, Nyáry Krisztián Parti Nagy Lajossal és Erdős Virággal beszélget, Szendrő Csaba pedig az #Olvasni Szabad olvasásnépszerűsítő programjával érkezik. Az irodalmi beszélgetéseket a Magyar Jazz Szövetség által delegált zenekarok koncertjei kísérik.

Hét helyszínen zajlanak a SopronFest podcastbeszélgetései és előadásai, 12 étteremben és vendéglátóhelyen pedig 27 gasztronómiai program várja a vendégeket. A szervezők nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy a SopronFest fenntartható fesztiválként legyen jelen a hazai kínálatban. 

Részletek a fesztiválról itt.