Hat produkciót, köztük két vígjátékokat és zenés előadásokat tekinthet meg a Pécsi Nyári Színház közönsége a baranyai vármegyeszékhelyen július 9. és 28. között.

Még egy kört mindenkinek. Fotó: Takács Attila
Még egy kört mindenkinek. Fotó: Takács Attila

Július 9-én visszatérő vendég nyitja a programsorozatot egy világhírű klasszikussal: a Művész Színház a Jövőre veled ugyanitt című vígjátékkal érkezik Egyházi Géza és Fogarassy Bernadett előadásában, Márton András Jászai-díjas művész rendezésében.

Két nappal később a Még egy kört mindenkinek című, hatalmas sikerű, Oscar-díjas dán film alapján készült színdarabot hozza Pécsre az Orlai Produkció. A Thomas Vinterberg és Tobias Lindholm tollából született darab nagy beleérzéssel és humorral szembesíti a publikumot azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt. Az előadás Schruff Milán, Epres Attila, Király Attila és Debreczeny Csaba szereplésével, Paczolay Béla rendezésében valósul meg.

Július 16-án a kaposvári Csiky Gergely Színházból érkezik Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila Csoportterápia című zenés komédiája Márkó Eszter rendezésében, Kaszás Csenge, Mészáros Tibor, Farkas Laura, Nyári Szilvia, Benedek Dániel és Fándly Csaba közreműködésével.

Kamarás Iván Jászai-díjas művész a Veled maradok című koncertszínházi produkciójával lép közönség elé július 21-én. A nyári színház keretében július 28-án Presser Gábor a Csík Zenekarral is színpadra áll, tovább lesz még egy, egyelőre titokban tartott ráadás előadás is az eseménysorozat keretében.