Hatalamas sikerrel zárult a MÁV Szimfonikusok vendégjátéka Hollandiában, ahol szombaton a terneuzeni Scheldetheaterben, a Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen meghívására adtak hangversenyt, majd vasárnap az amszterdami legendás Concertgebouw színpadán játszott a budapesti zenekar.

A holland Festival van Zeeumvsch-Vlaaderen több évtizedes múltú fesztivál, ahol nagy szeretettel fogadták a magyar zenekart.  A vasárnapi hangversenyt az amszterdami Concertgebouw-ban megtekintette Dr. Kocsis András Magyarország hágai nagykövete is, aki elismerését fejezte ki a zenekar vendégjátékáról. A Concertgebouw az egyik legjobb és legismertebb koncertterem a világon, amely híres kivételesen jó akusztikájáról. A terem, amelyet 1888-ban avattak fel, olyan művészeknek adott otthont, mint például Gustav Mahler, Richard Strauss és Igor Sztravinszkij, akik saját műveiket vezényelték itt, Rachmanyinov pedig zongoraversenyét játszotta a koncertterem színpadán.

A MÁV Szimfonikus Zenekar műsorában Doppler Magyar fantáziája, Beethoven Hármasversenye, egy Mozart- és egy Beethoven-ária, valamint Brahms I. szimfóniája csendült fel. A Zenekart Eduard Topchijan vezényelte.

A MÁV Szimfonikus Zenekart a budapesti közönség legközelebb október 18-án a Festetics Kastélyban és október 25-én a Zeneakadémia Nagytermében láthatja.