Az EXIM Magyarország első alkalommal adta át a Határtalan Kultúra Programjának keretében elindult ösztöndíjpályázat nyerteseinek járó elismerését.

Az EXIM Awards gálán a hazai pénzintézetek mellett idén még rendhagyó módon, de a tervek szerint hagyományteremtő jelleggel fiatal, kortárs magyar művészek is elismerésben részesültek képzőművészeti és klasszikus zeneművészeti kategóriákban.

A beérkezett pályázatokat választott szakmai zsűri bírálta el, amelyet Kisgergely Kornél, az EXIM Magyarország vezérigazgatója mellett képzőművészeti ágról Szipőcs Krisztina, a Ludwig Múzeum szakmai igazgatóhelyettese és Bérczi Linda, a The Space Galéria tulajdonosa, zeneművészeti ágról pedig Dubóczky Gergely karmester, Pusker Júlia hegedűművész és Fejérvári Zoltán zongoraművész alkotott.

A benyújtott pályázatok közül a Molnár Ani Galéria művésze, Csizik Balázs képzőművész, illetve a Csabay Domonkos és Hartmann Domonkos alkotta zongorista-csellista duó nyerte el az első helyezést. Az ösztöndíjpályázat az Art is Business Egyesület szakmai gondozásában valósult meg azzal a céllal, hogy támogassa a képzőművészek és kamarazenei formációk nemzetközi bemutatkozási lehetőségeit. A díjazottak a támogatás segítségével megalapozhatják nemzetközi pályafutásukat, valamint a szakmában kulcsfontosságú kapcsolatokat alakíthatnak ki.