Hegyalja Fesztivál Rakamazon

Egyéb

 

 (MTI) - Az ötnapos fesztivál a rakamazi Tisza-parti kempingben kezdődik, ahol világhírű sztárvendégek is lesznek az előadók között. Színpadra lép például a Banco De Gaia, a Sepultura, a Pendulum, a Noisia, a Deladap, a Bloodhound Gang és az Elite Force.
  A Republic együttes is koncertet ad Rakamazon, ritka fesztivál-fellépéseinek egyike lesz a vendégszereplés a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, amelyet a Tisza választ el Tokajtól. A hazai együttesek és előadóművészek közül ott lesz még a fesztiválon a Deák Bill BB, a Pokolgép, a Zuhatag, a Zorall, a Tankcsapda, a Ladánybene 27, a Kispál és a Borz, a Keleti Front, a Kistehén Tánczenekar, a Hooligans, az Irigy Hónaljmirigy, Ganxsta Zolee és a Kartell, Török Ádám és a Mini, a Doors Emlékzenekar és számos szólófellépő.
  2000 óta a Hegyalja Fesztivál erős környezetvédelmi kötődéssel bír, az idei nyitónapon tiltakozó felvonulást is tartanak. A tokaji önkormányzat szervezésében azért demonstrálnak, hogy a világörökség részeként számon tartott, az aszújáról híres város kapjon elkerülő utat a 38-as számú főút forgalmának a településen kívülre tereléséhez.
  A fesztiválon ezúttal is lesz úgynevezett civil utca, a Zöld Színpadon pedig a természet- és környezetvédelem, illetve a kapcsolódó közéleti és kulturális témák kiemelt figyelmet kapnak.

 
Korábban: